Home Actualitate Maraton de responsabilitate, la Constanța

Maraton de responsabilitate, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lansează la Constanța „Maratonul Responsabilității”. Animal Society, alături de Primăria Constanța îi invită pe constănțeni în 13 și 14 iulie cu animalul de companie la sterilizat. În cele două zile, toate părțile implicate se vor strădui să se înregistreze un nou record în ceea ce privește sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța.

„Pentru că s-a evidențiat o cerere destul de mare pe parcursul campaniilor de sterilizare gratuită pe care le-am desfășurat până acum în oraș, ne-am gândit să venim în întâmpinarea societății civile și să organizăm acest maraton al responsabilității – două zile, 200 de animale sterilizate. Îi invităm pe toți constănțenii să fie responsabili și implicați, să profite de aceste două zile și să ne ajute să înregistrăm un nou record, punând astfel orașul pe harta celor ce vor reprezenta un model de urmat pentru alții“, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

„Mulțumim constănțenilor care s-au alăturat cauzei noastre și au dus animalele fără stăpân la sterilizat ori au sprijinit echipele Animal Society de pe teren în misiunea lor. Facem în continuare apel la constănțeni să sprijine medicii și voluntarii Asociației pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor comunitare și, totodată, să devenim un exemplu pentru alte comunități“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi. În plus, sterilizarea este obligatorie prin lege, nerespectarea acestei legi conducând la amenzi cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de Lei. „Maratonul Responsabilității“ face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“ și se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cei interesați sunt rugați să înregistreze din timp o programare la numărul de telefon 0754 208 630.

related posts

Leave a Comment