Home Actualitate O nouă misiune pentru dragorul maritim românesc “Locotenent Lupu Dinescu”

O nouă misiune pentru dragorul maritim românesc “Locotenent Lupu Dinescu”

by Romanov Alex
0 comment

O nouă misiune pentru dragorul maritim românesc “Locotenent Lupu Dinescu”. Echipajul ambarcațiunii militare a plecat din portul militar Constanța pentru a se integra, până la sfârșitul lunii iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor.

Misiunea echipajelor maritime are ca scop executarea misiunilor de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Gruparea este alcătuită dintr-o navă de patrulare din Spania, o navă-comandant a grupării, ce provine din Turcia și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” și urmează să participe la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în următoarea perioadă.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment