Home Actualitate Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilități

Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilități

by Antonia Mocanu
0 comment

Surpriză plăcută și în acest an pentru persoanele cu dizabilități. Două noi plaje dotate ca la carte sunt inaugurate la malul mării. Sub deviza „Plajă și mare pentru TOȚI!”, Asociația ”Împreună pentru Viitor Constanța”, pentru al cincilea an consecutiv este alături de constănțenii și turiștii speciali.

Cele două noi plaje, din Năvodari și Mangalia vor fi accesibilizare cum se cuvine pentru persoanele cu dizabilităţi, cu scaune flotabile și nu numai, iar motivul pentru care acest demers a fost făcut a fost fericirea din chipurile celor care și-au petrecut câteva ore pe plaja specială din Mamaia. Astfel atât plaja Ancuței din Năvodari, cât și plaja Lebedelor din Mangalia devin din luna iulie dedicate persoanelor cu dizabilități.  

Turiștii plajelor vor beneficia gratuit de scaunele plutitoare, cu ajutorul cărora pot intra în apa mării fără niciun fel de risc, locuri de parcare, toaletă accesibilizată, umbrare și cabină de schimb, iar în privința distracției, turiștii mai au parte și de o colecție de jocuri de societate gigantice, dar și un loc „magic” denumit  „Amintire de la mare”, unde se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

Pe toată perioada sezonului estival, voluntarii sunt prezenți zilnic între orele 9 și 18 pe plaja dedicată persoanelor cu dizabilități din stațiunea Mamaia, care din august 2017 și până în prezent a atras un număr foarte mare de persoane cu nevoi speciale veniți din țară și de peste hotare.

Pentru al cincilea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaje accesibilizare pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat.     

related posts

Leave a Comment