Home Actualitate Cresc tarifele la cazare

Cresc tarifele la cazare

by Antonia Mocanu
0 comment

Hotelierii cresc tarifele de cazare pe litoralul românesc, iar prețurile rămân mărite până în luna august. Tarifele la cazare se majorează de la 1 iulie cu cel puțin 15-20% față de ultimele zile ale lunii iunie, întrucât în lunile următoare cererea crește. Mamaia și Mamaia Nord sunt cele mai scumpe zone.

A venit vara în cele din urmă, iar sezonul estival își intră în drepturi cu aglomerația aferentă, mai ales că familiile cu copii abia așteaptau vacanța, ca să plece la mare. Hotelierii știu că e rost de profituri bune și ridică prețurile peste tot. De exemplu la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 140 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, cât era programul „Litoralul pentru toți”. La 3 stele creșterile sunt și mai mari.

Pentru pensiune completă sunt și hoteluri de 3 stele unde tariful crește la 599 de lei pe zi. Și fiecare stea în plus, aduce majorări mai mari pentru clienți.

Un hotel de 5 stele din Mamaia Nord a majorat prețurile la finalul lunii iunie. Turiștii plăteau 200 de euro pentru o cameră dublă de lux, până acum, iar în ultimele zile de iunie și primele două săptămâni din iulie vor plăti 310 de euro/noapte, cu mic dejun inclus.

Aceste tarife au fost negociate încă din toamna anului trecut cu agenții de turism şi rămân neschimbate pe toată durata sezonului estival.

Hotelierii nu își fac probleme. Camerele vor fi ocupate integral pentru că, spun reprezentanţii patronatelor din turism, românii vor la mare în iulie şi august, când este cel mai scump.

Tarifele cazării rămân așa până la sfârșitul lunii august.   

related posts

Leave a Comment