Home Actualitate Peste 100 de sancțiuni

Peste 100 de sancțiuni

by Antonia Mocanu
0 comment

Șoferii constănțeni, la control. Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au desfășurat controale în trafic pentru identificarea conducătorilor auto care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale, conform HCLM 433/2020. Iar neregulile nu au întârziat să apară. 100 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale. De asemenea, în urma controalelor desfășurate în municipiul Constanța 100 de sancțiuni în valoare de 44.488 lei au fost aplicate într-o singura zi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale.

Reamintim că fapta de a circula fără a deține autorizație de folosire a tramei stradale și, după caz, fără a obține avizul de traseu constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 276 lei și 1100 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/ masa încărcată admisă cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone inclusiv și cu amendă între 1100 lei și 2500 lei pentru vehiculele cu masa totală autorizată/ masa încărcată maxim admisă peste 7,5 tone.

De asemenea, conducătorii auto care nu prezintă autorizație de circulație valabilă sau aviz la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul sunt sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 109 și 543 lei.

Persoanele fizice și juridice care dețin utilaje, autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și alte mărfuri ce utilizează drumurile publice trebuie să achite taxa de folosire tramă stradală.

related posts

Leave a Comment