Home Actualitate Pescador turcesc depistat la braconat

Pescador turcesc depistat la braconat

by Antonia Mocanu
0 comment

Pescador sub pavilion turcesc depistat la braconat în zona economică exclusivă a României de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  la o distanță de  aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe.  

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, acţionând în baza unei informații, au executat  zilele trecute o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. În momentul depistării pescadorului turcesc, autoritățile au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale și acustice. Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somațiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale.

Ulterior măsurilor întreprinse, pescadorul pavilion Turcia a părăsit zona economică exclusivă a României, totodată fiind informată Garda de Coastă din Turcia în vederea dispunerii măsurilor legale faţă de pescadorul turcesc.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au desfășurat activități de recuperare a plaselor de pescuit, până în prezent fiind recuperate din mare un număr de 47 de plase de pescuit în lungime de aproximativ 50 m fiecare, acţiunea urmând a fi continuată împreună cu reprezentanţii ANPA.

În cauză, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

related posts

Leave a Comment