Home Actualitate 24 autovehicule ridicate de pe domeniul public

24 autovehicule ridicate de pe domeniul public

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiștii locali au finalizat o nouă acțiune de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului. Astfel, 24 de autovehicule, 16 vehicule abandonate și 8 fără stăpân care ocupau domeniul public și pentru care a fost emisă o dispoziție în acest sens au fost ridicate și transportate în spațiul special amenajat de către municipalitate în acest sens.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public, astfel de la începutul anului și pănă în prezent au fost transmise un număr de 130 somații.

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, astfel:  să stea cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public și să există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Totodată, este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată.

related posts

Leave a Comment