Home Actualitate Pavilionul Expozițional, posibil centru de vaccinare?

Pavilionul Expozițional, posibil centru de vaccinare?

by Antonia Mocanu
0 comment

Consiliul Județean Constanța se reunește miercuri în ședință de îndată pentru a vota proiectul de pe ordinea de zi care face referire la darea în folosinţă gratuită a unor spaţii în interiorul imobilului „Pavilionul Expoziţional Constanţa” în vederea înfiinţării unui Centru de vaccinare împotriva Covid-19.

Menționăm faptul că vaccinarea cu serul Pfizer-Biontech a început la Constanța în 27 decembrie 2020 atunci când în prima zi au fost vaccinați peste 50 de medici. Urmate de alte aproximativ 300 cadre medicale vaccinate în faza 1 și  peste 1.000 de persoane care își desfășoară activitatea în spitalele constănțene înscrise pe listele de vaccinare.

Constanța a primit inițial 267 de doze de vaccin, iar în ultimele zile ale lunii decembrie, în a doua tranșă s-au primit alte 8.775 doze cu serul Pfizer BionTech. La începutul acestui an în județul nostru au fost distribuite 975 de doze la șase centre pentru vaccinarea personalului medical.

Amintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

related posts

Leave a Comment