Home Actualitate Spectacolul lebedelor, la Eforie

Spectacolul lebedelor, la Eforie

by Antonia Mocanu
0 comment

Câteva stoluri de lebede au pus stăpânire pe plajele din Eforie Sud. Grațioasele păsări primesc fără vreo reținere mâncarea oferită de localnici şi turişti. Din păcate, cei care cred că le fac un bine nu stiu că hrănindu-le cu pâine, riscă să le îmbolnăvească.

Păsările își fac apariția, în fiecare iarnă, în golful Capul Turcului, o zonă ferită de vânt și îngheț. Lebedele rămân aici, pentru că sunt hrănite de oameni și s-au familiarizat cu prezența lor. Păsările migratoare se apropie de mal și primesc liniștite hrana oferită de oameni.

Se vede cat sunt flămânde și s-au obișnuit cu prezența celor care vin să le hrănească, să le admire și să le fotografieze.

Pe plaja de la Eforie Sud lebedele primesc în fiecare zi câteva kilograme de pâine, pufuleți sau cozonac. Este o mare greșeală să le aruncăm produse de panificație în mare: coca absoarbe apa sărată și astfel sarea intră în corpul păsării.

Biologii spun că lebedele care au ales să rămână pe litoralul românesc nici nu vor mai pleca de aici pentru că s-au adaptat acestor condiţii.

related posts

Leave a Comment