Home Actualitate O nouă tranșă de vaccin Pfizer pentru România

O nouă tranșă de vaccin Pfizer pentru România

by Romanov Alex
0 comment

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a sosit în România. Este deja cea de-a 13-a tranșă livrată în țara noastră și cuprinde peste 220 de mii de doze. La Constanța vor ajunge în perioada următoare 25.740 de doze de vaccin anti-Covid.

Nu mai puțin de 224.640 doze de vaccin Pfizer au ajuns în România, fiind livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile au fost transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

De altfel, Constanța a primit în 11 martie, 11.500 doze de vaccin Astra Zeneca și pe 12 martie 15.400 doze de vaccin Moderna.

related posts

Leave a Comment