Home Actualitate Noi măsuri de relaxare după 15 iunie

Noi măsuri de relaxare după 15 iunie

by Antonia Mocanu
0 comment

Mall-urile se redeschid de pe 15 iunie, fără restaurante și locurile de joacă. Vor fi posibile evenimente private, cu un număr limitat de persoane și va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor și grădinițelor private. Sunt noile măsuri de relaxare anunțate ieri de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat în același timp că se impune prelugirea stării de alertă.

După întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și alți câțiva miniștri, președintele Klaus Iohannis a făcut ieri declarații importante despre măsurile care urmează să fie luate în Românie începând din 15 iunie. Astfel, șeful statului a anunțat că se vor putea redeschide mall-urile, fără restaurante și locuri de joacă, se vor putea organiza evenimente private cu 20 de persoane în interior sau 50 în exterior și va fi posibiliă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private, precum și redeschiderea piscinelor exterioare.

Despre călătoriile în străinătate, Iohannis a precizat că lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri este mic în ultimele 14 zile, sub 5 cazuri la un milioan de locuitori, dar că, deocamdată, aici nu se încadrează Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, ceea ce înseamnă că pe rutele cu aceste destinații vor fi în continuare restricții.

Mesajul esențial al președintelui a fost însă cel referitor la starea de alertă. ”Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a transmis Iohannis, motivând că există măsuri care trebuie continuate obligatoriu, cum ar fi distanțarea socială, portul măștii sau evitarea aglomerațiilor mari. El a promis însă că măsurile restrictive pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât în prezent.

Guvernul va dezbate în ședință aceste decizii, dar măsurile restrictive sunt mai puține decât acum. Președintele s-a adresat și parlamentarilor, cărora le-a cerut să fie responsabili pentru că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament.

related posts

Leave a Comment