Home Actualitate Noi investiții în Constanța și Eforie Sud

Noi investiții în Constanța și Eforie Sud

by Antonia Mocanu
0 comment

Compania de apă RAJA S.A. a semnat patru contracte de lucrări în valoare de peste 100 milioane lei. Acestea constau în extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă potabilă și apă uzată în municipiul Constanța și în localitatea Eforie Sud. În cele două localități se vor desfășura ample lucrări de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate.

„Sunt lucrări ample și complexe, care trebuie făcute într-un ritm susținut. Este foare important să ne ținem de termenele de execuție, mai ales că vorbim de două orașe turistice, unde există reglementări foarte stricte în ceea ce privește executarea unor activități pe durata sezonului estival”, a declarat Aurel Presură, Director General RAJA SA.

„Contractele derulate în acest exercițiu financiar, vor face ca județul Constanța să beneficieze de cele mai mari investiții în infrastructura de apă și canal de la nivel național. De aceea, vreau să subliniez încă o dată susținerea necondiționată pentru implementarea cu succes a acestor proiecte”, a declarat Președintele Consiliului Județean – Mihai Lupu.

Contractele de lucrări fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, și au ca obiectiv general creșterea calității vieții locuitorilor din Municipiul Constanța și din localitatea Eforie Sud.

„În următorii 3 ani, în municipiul Constanța, vor fi înlocuiți 72 de km de conducte din rețeaua de apă și alți 35 de km din rețeaua de canalizare. Toate aceste lucrări vor atrage în Constanța fonduri europene în valoare de 96 de milioane de euro. Din păcate, lucrările aduc cu ele și un disconfort care va fi creat în timpul execuției. Vor fi afectate străzi din oraș pe o lungime de peste 150 de km. Ne cerem scuze anticipat pentru acest inconvenient și vă oferim garanția că vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura fluența traficului rutier”, a declarat Primarului Municipiului Constanța- Vergil Chițac.

„În Eforie Sud, lucrările derulate de Compania de Apă Constanța prin Programul Operațional Infrastructură Mare vor asigura modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate. Această investiție va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor din orașul nostru”, a declarat Primarul Orașului Eforie – Șerban Robert-Nicolae.

Prin implementarea acestor contracte se va realiza îmbunătățirea siguranței și funcționalității sistemului de apă și canalizare, creşterea duratei de viaţă a acestuia, asigurarea calității apei furnizate şi a accesului la infrastructura de apă şi apă uzată, reducerea pierderilor de apă, dezvoltarea durabilă a ariei de deservire.

related posts

Leave a Comment