Home Actualitate Nepurtarea măștii de protecție, sancționată

Nepurtarea măștii de protecție, sancționată

by Antonia Mocanu
0 comment

Nepurtarea măștii de protecție, sancționată de polițiștii locali. Oamenii legii desfășoară permanent acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire și înfrumusețare a localității, a măsurilor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a circulației pe drumurile publice, precum și de eradicare a comerțului stradal neautorizat în zona piețelor din municipiu.

Doar într-o singură zi pe raza Serviciului Ordine Publică Centru cel al Secției 3 Poliție, au fost legitimate 481 de persoane, fiind aplicate 136 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 51.260 lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile ordine public și circulație rutieră.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măștii de protecție, adresare de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public. În același timp, polițiștii locali au acționat și în zonele aglomerate, precum stațiile de autobuz, mijloacele de transport public de persoane, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

related posts

Leave a Comment