Home Actualitate A treia zi de proteste, la Constanța

A treia zi de proteste, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

A fost a treia zi de proteste la Constanța. Și chiar dacă protestatarii nu s-au mai strâns în număr la fel de mare ca în prima zi, de data aceasta s-au înregistrat și primele incidente. Protestatarii s-au îmbrâncit între ei, au fost luați la rost de constanțenii care cred că măsurile luate de autorități sunt necesare, iar unii dintre ei au aruncat chiar și cu ouă. Protestatarii au răspuns cu huiduieli și au aruncat la rândul lor cu pet-uri. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Acum urmează amenzile.

Protestul a debutat pașnic la ora 17 pe platoul din fața Prefecturii Constanța. Protestatarii, nu mai mulți de 100  și-au strigat din nou nemulțumirile față de restricțiile impuse de Guvern și au cerut demisia acestuia.

Apoi ca și în zilele precedente protestatarii au plecat în marș. De data aceasta însă cu acordul jandarmilor aceștia au schimbat traseul, au străbătut mai bine de 15 kilometri pe principalele bulevarde ale orașului. Din păcate însă au apărut și incidentele.

Printre incidentele petrecute în timpul protestului de marți a fost și cel în care a fost implicat un tânăr care a încercat să le explice protestatarilor ca virusul nu este o glumă și că el doar ce și-a pierdut tatăl din această cauză. În replică protestatarii l-au huiduit. La scurt timp după acest incident un  alt tânăr a fost luat în vizor de data aceasta de către jandarmi pentru că nu purta mască și desi adolescentul le-ar fi explicat motivul jandarmii l-au percheziționat și l-au băgat în dubă. Ultimul incident s-a petrecut chiar sub ochii forțelor de ordine. Locatarii unui bloc au aruncat cu ouă în protestatari, iar aceștia au replicat cu pet-uri goale.

În cele din urmă protestul s-a încheiat pașnic, după mai bine 6 ore de când a început. Protestatarii  însă au anunțat că se vor întoarce și în zilele următoare.

related posts

Leave a Comment