Home Actualitate Municipiul Constanța, aproape de incidență 6

Municipiul Constanța, aproape de incidență 6

by Antonia Mocanu
0 comment

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 161 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 77 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 36.004.

Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 22 martie pentru județul nostru este de 3.57 per 1.000 de locuitori, fiind în creștere, iarincidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 5.44, fiind de asemenea pe un trend ascendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 1.696 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 395 persoane internate, în timp ce 2.149 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 2.298 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 885 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 212 de teste antigen rapide și 621 teste RT-PCR.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 900.858 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 808.754 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.743 cazuri noi de persoane infectate.  

related posts

Leave a Comment