Home Actualitate Nu vă temeţi de AstraZeneca!

Nu vă temeţi de AstraZeneca!

by Florentina Lup
0 comment

Vaccinarea cu AstraZeneca este sigură și eficientă, a confirmat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar țările care au oprit vaccinarea își revizuiesc deja deciziile în urma acestui anunț.

Comitetul pentru siguranță al EMA afirmă că:

,,Beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscul efectelor secundare.

Vaccinarea nu este asociată cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge.

Nu există dovezi ale unei probleme legate de loturi specifice de vaccin sau de anumite situri de producție.

Cu toate acestea, vaccinul ar putea fi asociat cu cazuri foarte rare de tulburări de coagulare a sângelui. Acestea au fost raportate la 25 de persoane din 20 de milioane vaccinate cu AstraZeneca. O legătură cauzală între aceste cazuri și vaccinarea nu este dovedită, dar este posibilă. De aceea, este nevoie de o analiză suplimentară.”, susţin reprezentanţii EMA.

Alături de monitorizările realizate de Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății, România are un mecanism propriu de monitorizare și investigare a efectelor adverse care pot apărea după primirea oricărui vaccin.

Orice reacții îngrijorătoare la vaccinare sunt raportate și atent monitorizate în comun de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și Institutul Național de Sănătate Publică.

related posts

Leave a Comment