Home Actualitate Modificări în ceea ce privește infrastructura rutieră

Modificări în ceea ce privește infrastructura rutieră

by Antonia Mocanu
0 comment

Solicitările venite din partea cetățenilor și nevoia de fluidizare a zonei au determinat luarea unor decizii privind instituirea unor noi reglementări rutiere în municipiul Constanța. Astfel, pe strada Zmeurei, între aleea de acces către Institutul de Medicină Legală și strada Soveja se schimbă modalitatea de circulație. Începând din 21 iulie, tronsonul stăzii Zmeurei se transformă în arteră rutieră cu dublu sens, iar oprirea va fi interzisă în ambele părți ale carosabilului. Tot la solicitarea constănțenilor au fost executate de curând lucrări de reabilitare ale carosabilului pe aleea de acces către IML, iar reabilitarea va continua cu reamenajarea trotuarelor. Totodată în ceea ce privește infrastructura rutieră și pentru a spori fluiditatea traficului rutier în zonele în care se produc frecvent ambuteiaje, administratorul drumului public implementează  noi soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier. În funcție de valorile de trafic, se ajustează timpii de semaforizare.

Una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului, intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, va fi reconfigurată pentru fluidizarea traficului auto și pentru creșterea siguranței participanților la trafic. Începând cu data de 22 iulie, va fi introdusă o nouă diagramă de funcționare a programului de semaforizare. Astfel, pe bulevardul Tomis pe direcția dinspre strada Soveja, timpul alocat culorii verde a semaforului va porni cu opt secunde întârziere față de timpul alocat culorii verde pe direcția dinspre strada Poporului.

În prezent, culoarea verde a semaforului pornește concomitent pe aceste două direcții, iar decizia a fost adoptată pentru a le permite conducătorilor auto să vireze la stânga de pe bulevardul Tomis pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre direcția Casei de Cultură, fără a forța semaforul sau a bloca intersecția.

În contextul noilor modificări, participanții la trafic să fie atenți la indicatoarele rutiere, să respecte regulile de circulaţie și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.

Propunerile administratorului tramei stradale au fost avizate de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Serviciul Rutier.    

related posts

Leave a Comment