Home Actualitate Consiliul Județean Constanța, investiții la Spitalul Județean

Consiliul Județean Constanța, investiții la Spitalul Județean

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești importante pentru Spitalul Județean. Primăria Muncipiului Constanța a eliberat recent trei certificate de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța. Motivul este realizarea studiilor de fezabilitate necesare construirii a trei noi clădiri în curtea spitalului.

Cele trei studii de fezabilitate vizează următoarele:

  • construire corp nou Departament Sănătatea Mamei și Copilului – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța;
  • construire imobil Urgențe traumatologie – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța;
  • construire imobil – Institut de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța.

Consiliul Județean Constanța va organiza licitațiile pentru realizarea studiilor de fezabilitate, iar apoi va depune proiectele pentru obținerea fondurilor necesare construirii celor trei clădiri. Proiectele vor fi elaborate și implementate de Consiliul Județean Constanța prin Direcția sa Generală de Proiecte, astfel că vicepreședintele Petre Enciu, care are în subordine această direcție, a explicat faptul că fondurile necesare pentru realizarea studiilor de fezabilitate există deja, fiind incluse în bugetul pentru 2021 propus de administrația județeană.

„Aștept cele trei teme de proiectare și vom avea, după certificatele de urbanism, și studiile de fezabilitate necesare pentru aceste investiții în sănătate. Fondurile pentru elaborarea lor există, au fost incluse în bugetul pe 2021, astfel că le vom realiza din fonduri proprii. Pentru construcția celor trei clădiri trebuie obținute fonduri europene, fie prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fie prin noul program de finanțare (Programul Operațional Sănătate), vom vedea unde vor putea fi depuse și aprobate aceste proiecte, declară Petre Enciu, vicepreședinte CJC.

De asemenea, în cadrul Urgenței Traumatologie vor exista o unitate de „critical care„- terapie intensivă și săli de operații, dar și paturi pentru arși.  

related posts

Leave a Comment