Home Actualitate Misiune încheiată cu succes

Misiune încheiată cu succes

by Romanov Alex
0 comment

Misiune încheiată cu succes. Dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu” a revenit în portul militar Constanța, după ce a dus la bun sfârșit misiunea sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor.

Pe durata desfășurării misiunii în Marea Neagră, gruparea navală NATO, alcătuită din nava de patrulare spaniolă ESPS “Rayo” (nava-comandant), un vânător de mine turcesc și dragorul maritim românesc ,,Locotenent Lupu Dinescu”, a participat la Exercițiul multinațional “Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei. În a doua decadă a activităților pe mare, navele militare partenere au desfășurat o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Marinarii militari români au efectuat escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile Varna (Bulgaria) și Sinop (Turcia), iar, în cel din urmă, conducerea navei a desfășurat activități de diplomație navală, alături de comandantul grupării navale NATO și de reprezentanții celorlalte nave.

Forța de reacție a NATO, din care a făcut parte și dragorul maritim cu număr de bordaj 25, este una dintre inițiativele Aliate care consolidează funcțiile de apărare, de descurajare şi de intervenție militară rapidă ale NATO în situații de criză.

Echipajul navei militare a Forțelor Navale Române este alcătuit din 72 de marinari militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment