Home Actualitate Ministrul Agriculturii, vizită de lucru la Constanța

Ministrul Agriculturii, vizită de lucru la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a fost prezent la Constanța în prima zi a lunii aprilie pentru a discuta cu autoritățile locale și județene despre agricultura din Dobrogea, despre soluțiile care trebuie implementate în cât mai scurt timp pentru ca acest sector să fie repus pe picioare după luni întregi în care agricultura a stat sub semnul întrebării.

Ministrul a promis faptul că împreună cu echipa sa va încerca să finanțeze o bună parte din infrastructura de irigații, iar  prioritare vor fi zonele cele mai afectate în mod constant cum este și Dobrogea.

De asemenea, ministrul Oros a ținut să puncteze faptul că fermierii din Dobrogea vor avea o infrastructură de gestionare a apei cât mai bine pusă la punct prin Programul Operațional de Relansare și Reziliență.

Acordarea despăgubirilor promise, elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă a agriculturii în zona Dobrogei și reabilitarea sistemului de irigații au fost de asemenea subiecte dezbătute la Constanța de către ministrul Oros și agricultorii dobogeni.

În judeţul Constanţa, 426.000 de hectare au nevoie de irigații, iar ministrul Oros împreună cu fermierii vor stabili și prioritiza fiecare proiect, în parte pentru ca agricultura în Dobrogea să se restarteze în totalitate.   

related posts

Leave a Comment