Home Actualitate Măsuri de siguranță pentru Bobotează

Măsuri de siguranță pentru Bobotează

by Antonia Mocanu
0 comment

250 de jandarmi vor fi la datorie de Bobotează în Constanța. În acest an se iau măsuri sporite din cauza pandemiei de COVID-19, iar jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ și ai Inspectoratului Județean vor asigura măsuri de ordine publică şi siguranţa participanților, la procesiunea și Slujba religioasă de Sființire a Aghiasmei Mari. La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa. Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren.

De asemenea, jandarmii și polițiștii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată Slujba de sfinţire Aghiasmei Mari și pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită. Totodată, în zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiții de siguranță și de respectare a măsurilor de distanțare în jur de 3.000 de persoane.

Facem mențiunea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane. Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor credincioșilor să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie și să respecte regulile de protecție individuală precum păstrarea distanței fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor.

related posts

Leave a Comment