Home Actualitate Linie telefonică dedicată exclusiv aparținătorilor desemnați de pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, la Spitalul Judeţean Constanţa

Linie telefonică dedicată exclusiv aparținătorilor desemnați de pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, la Spitalul Judeţean Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Începând de mâine, 18 decembrie, conducerea SCJU Constanța vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2  și al aparținătorilor desemnați de aceştia, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate (evoluție, posibile transferuri în alte secții, momentul externării).

Astfel, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Informaţiile despre persoana indicată de pacient (nume, prenume, număr de telefon) vor fi trecute în foaia de observație clinică generală.

Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observație clinică generală nu vor primi informații despre starea pacientului decât în cazuri excepționale (ex. pacientul este în stare gravă și nu se cunosc persoanele de contact, etc). Conform Art. 10 (cap.II), Legea 46/2003, rudele şi prietenii pacientului pot fi informaţi despre evoluţie, diagnostic şi tratament, cu acordul pacientului.

Aparținătorii desemnați de pacienți pot cere informații la numărul de telefon 0736 603 824, zilnic, între orele 10:00-13:00. Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, aparţinătorii vor fi contactați de personalul abilitat să ofere informații.

related posts

Leave a Comment