Home Actualitate 31 de bune practici de aplicat în pandemie, expuse de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

31 de bune practici de aplicat în pandemie, expuse de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

by Romanov Alex
0 comment

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici aduce în atenţia publicului larg 31 de bune practici pentru gestionarea situaţiilor generate de pandemia Covid-19, la nivelul administraţiei publice. Bunele practici vor ajunge la cel puţin 4.000 de instituţii publice cu care ANFP are raporturi de colaborare.

Ghidul pentru gestionarea situaţiilor de criză în pandemie, realizat de ANFP, cuprinde 28 de modele de acţiune din administraţia românească şi 3 iniţiative ale unor instituţii publice din Letonia, Portugalia şi Luxemburg.

Demersul este inspirat de Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică, eveniment realizat anual de ANFP. Pentru 2020 am adaptat tema la situaţia fără precedent pe care o traversează întreaga lume, pentru a contribui la identificarea de soluţii instituţionale viabile în gestionarea crizei.

“Iniţiativa noastră transmite, în primul rând, un mesaj de solidaritate în aceste vremuri dificile. Ghidul cuprinde doar o mică parte din tot efortul pe care oamenii din instutuţii îl fac pentru a limita efectele pandemiei. Adresez felicitări şi mulţumiri tuturor colegilor mei din administraţie care au reacţionat prompt şi eficient la situaţiile atât de diverse cu care ne confruntăm. Aceste bune practici pot sta la baza iniţierii unor politici care să prevină situaţii similare.”, declară VIOLETA VIJULIE, președinte ANFP

Exemplele din ghid vin în sprijinul instituţiilor publice ca soluţii la situaţii punctuale în criza generată de pandemie. Dezvoltarea de platforme online pentru comunicarea cu cetăţenii, derularea de campanii de sprijinire a grupurilor vulnerabile, măsuri pentru sprijinirea micilor întreprinzători, adoptarea unor noi forme de desfăşurare a activităţii – sunt doar câteva din informaţiile pe care le puteţi găsi în paginile Ghidului.

ANFP a oferit certificate de bună practică tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice din România care au sprijinit demersul, în semn de apreciere a efortului depus în această perioadă grea.

Materialul, realizat în format digital, poate fi consultat pe pagina web a ANFP, www.anfp.gov.ro, secţiunea Publicaţii/Prezentări şi Ghiduri. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la adresa de email comunicare@anfp.gov.ro .

sursa foto: ANFP

related posts

Leave a Comment