Home Actualitate Controverse pe tema plajelor lărgite

Controverse pe tema plajelor lărgite

by Romanov Alex
0 comment

Lărgirea plajelor din nordul stațiunii Mamaia naște un scandal imens printre patronii cluburilor de lux și ai plajelor de fițe. Lucrările de anvergură nu doar că au mărit suprafața de uscat a țării luând aproape 100 de metri din mare, dar au și înălțat nisipul cu 1-2 metri în plus. Și cluburile, și beach-barurile sunt îngropate acum sub nivelul plajei și, în plus, la vară șezlongurile foarte scumpe nu vor mai sta chiar lângă apă.

În numai două luni, plaja din nordul stațiunii Mamaia s-a lărgit cu cel puțin 150 de metri. Până la primăvară, România va câștiga astfel 50 de hectare de teren. Însă, înălțarea nisipului cu 2-3 metri, i-a luat prin surprindere pe managerii cluburilor de lux, care s-au întâlnit cu Apele Române pe plaja din Mamaia. Printre patroni, mocnește revolta.

Plaja cea nouă e mult mai sus față de nivelul mării, iar asta vine cu multe necazuri pentru investitorii din Mamaia Nord. Construcțiile vechi de pe plajă trebuie demolate acum și refăcute pe noile amplasamente, cu unul sau doi metri mai sus, față de vara trecută.

Și asta nu e tot, pentru că necazurile afaceriștilor din turism nu se opresc aici. Uniunea Europeană nu permite activități comerciale și profit financiar pe investițiile cu bani europeni. În Mamaia Nord, șezlongurile se închiriau cu 50 sau cu 75 de lei în zona cluburilor de fițe, iar paturile si baldachinele cu 200-300 de lei. Pe plaja nou construită nu vor avea voie să coste bani. Iar asta înseamnă pierderi pentru operatorii de plajă.

Patronii cluburilor și managerii plajelor se văd astfel în pierdere. Soluția ar fi ca Apele Române să le permită într-un fel sau altul să își ducă afacerile generatoare de profit pe plaja nou creată, adică lângă apă.

Anul acesta, Apele Române au micșorat cu 30%  valorea contractelor de închiriere a plajelor, din cauza pierderilor generate de pandemia de Covid-19.

related posts

Leave a Comment