Home Actualitate Biletele de transport interurban, acordate gratuit persoanele cu handicap grav și accentuat, vor putea fi folosite şi în ianuarie 2021

Biletele de transport interurban, acordate gratuit persoanele cu handicap grav și accentuat, vor putea fi folosite şi în ianuarie 2021

by Florentina Lup
0 comment

Guvernul a modificat și completat modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit, pentru persoanele cu handicap. A fost stabilit şi modul în care va fi decontat carburantul necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, a familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale.

Executivul a mai decis ca biletele de călătorie gratuită acordate persoanelor cu handicap, aferente anului 2020, să poată fi utilizate și în luna ianuarie a anului 2021.

Hotărârea de Guvern adoptată stabileşte utilizarea unui nou model de bilet pentru transport interurban, cu noi caracteristici și noi elemente de siguranță, adaptat ultimelor modificări aduse Legii nr. 448/2006. Astfel, persoana beneficiară poate efectua călătoria pe întreaga distanță cu un singur operator de transport interurban, fiind eliminate sintagmele „călătorii dus”, respectiv „călătorii întors”.

De asemenea, a fost simplificată procedura pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, iar opțiunea beneficiarului pentru una dintre cele două forme de sprijin va putea fi comunicată online, printr-o cerere. Numărul de călătorii pentru care se decontează carburant, în cursul unui an, nu poate depăși 24 călătorii pentru persoana cu handicap grav și 12 călătorii pentru persoana cu handicap accentuat.

related posts

Leave a Comment