Home Actualitate Land Rover Defender – World Car Design of the Year

Land Rover Defender – World Car Design of the Year

by Florentina Lup
0 comment

Land Rover Defender a primit titlul ,,World Car Design of the Year”, în cadrul competiției World Car Awards 2021. Este a treia oară când Land Rover își adjudecă prestigiosul premiu, după Range Rover Velar (2018) și Range Rover Evoque (2012), aceasta fiind cea mai nouă dintre numeroasele distincții internaționale primite de robustul vehicul cu tracțiune integrală.

Defender rămâne consecvent spiritului deschizător de drumuri care caracterizează Land Rover de peste 70 de ani și care redefinește aventura în secolul 21. Modelul este disponibil în mai multe variante de caroserie, şi poate fi personalizat cu unul din cele patru pachete de accesorii, astfel încât proprietarii să se bucure mai mult de mașina lor.

Premiul ,,World Car Design of the Year” se acordă ca semn de recunoaștere a celei mai remarcabile mașini noi din ultimele 12 luni și recompensează vehiculele care demonstrează cele  mai înalte standarde de inovație tehnică și design, depășind tiparele convenționale.

Noul Defender este imediat recunoscut datorită siluetei sale iconice. Proiectanții Land Rover au reimaginat trăsăturile caracteristice ale modelului Defender. Plafonul este prevăzut cu geamurile „alpine lights” și au fost păstrate ușa spate cu balamale laterale și roata de rezervă poziționată pe aceasta.

Interiorul adoptă personalitatea minimalistă a modelului Defender originar, elementele structurale și accesoriile de obicei ascunse au fost expuse, accentul căzând pe simplitate și pe caracterul practic.

Defender 110 oferă configurații cu cinci, șase sau 5+2 locuri, în timp ce modelul 90 poate primi șase ocupanți într-un vehicul de lungimea unei mașini compacte de familie.

Familia Defender cuprinde acum versiunile Defender 90 și Defender 110, precum și variantele  comerciale 90 și 110 Hard Top.

De la lansare, Defender a câștigat peste 50 de distincții  internaționale, printre care Top Gear’s 2020 Car of the Year, MotorTrend’s 2021 SUV of the Year și Autocar’s Best SUV 2020.

related posts

Leave a Comment