Home Actualitate AFIN strigă după ajutor

AFIN strigă după ajutor

by Florentina Lup
0 comment

Asociația Furnizorilir din Industria Nunților propune autorităților din România organizarea primelor nunți de test, pentru a restarta cât mai repede un domeniu grav afectat de pandemie:

,,De mai bine de 1 an in Romania nu se mai fac nunti, prin urmare 200.000 de oameni, lucrători in industria nunților, nu pot munci, iar cele aproape 250.000 de nunți programate pentru anul 2021 riscă să fie amânate.

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) a militat în tot acest timp pentru reluarea în condiții de siguranță a nunților, transmițând constant autorităților scrisori, propuneri, solicitări de a sta la masa discuțiilor, inclusiv de a face parte din grupuri de lucru, fără niciun răspuns însă.

Ceea ce am propus în ultima noastră adresă adresată Ministerului Sănătații, Ministerului Economiei, DSP si Prim-Ministrului este să ni se permită organizarea unor evenimente de tip test împreună cu autoritățile, asumându-ne organizarea în condiții de maximă siguranță sanitară, astfel:

  1. Accesul doar pentru cei vaccinați cu cea de-a doua doză;
  2. Accesul pe baza unui test PCR sau rapid (acesta din urmă efectuat chiar în zona de triaj a locației);
  3. Accesul pe baza unui test antigen, care să ateste trecerea prin boală.

Testarea tuturor participanților la 2 săptămâni după organizarea evenimentului de tip test, pentru a putea trage concluziile.

Mai mult decât atât am venit și cu propuneri de locații dispuse să efectueze un astfel de eveniment test (locații atât interioare, cât și exterioare), precum si cupluri de miri care sunt dispuși să își organizeze nunta test, după mai bine de 1 an de așteptare, tergiversare si nesiguranță privind normele aplicabile în România.

Demersurile noastre au fost susținute tot timpul cu dovezi ale colegilor noștri din Europa, care organizează constant astfel de evenimente, unele cu 5000 de oameni chiar (ex. Barcelona, Berlin, Amsterdam, Londra, etc.).

Nu înțelegem și nu putem accepta că suntem singurii cei mai discrimanți în România, în condițiile în care noi înșine am venit cu soluții concrete, ba am și pus umărul atunci când statul român nu avea măști, combinezoane, ori altele – noi am fost tot timpul pregătiți.

Ce am primit până acum?

NU soluții!

NU promisiuni!

NU dialog!

ZERO empatie!

200.000 de colegi din acest domeniu se simt lăsați să moară!

250.000 de cupluri se simt total abandonate!

#NUMAIREZISTAM”.

Sursa: AFIN

related posts

Leave a Comment