Home Actualitate Restricţii în noaptea de Înviere

Restricţii în noaptea de Înviere

by Crina Matei
0 comment

Atenţie constănţeni! În noaptea de Înviere vor fi restricţii de circulaţie în zona Peninsulară. Cei care vor dori să ia lumină de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” trebuie să aibă în vedere cu ce mijloc de transport se vor deplasa în noaptea de 1 mai.

Primăria municipiului Constanța anunță că în perioada 01 mai, ora 22:00 – 02 mai, ora 02:00, vor fi instituite restricții de circulație în zona peninsulară, după cum urmează:

  • pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;
  • pe bulevardul Regina Elisabeta, tronsonul cuprins între zona Poarta 1 Port și Comandamentul Flotei, cu excepția riveranilor și a mașinilor de aprovizionare.

Sâmbătă, 1 mai, în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi oficiată slujba religioasă.

Începând cu ora 23:00 un grup de preoți se va deplasa către Faleza Cazinoului din Constanța pentru întâmpinarea Ierarhului Tomisului ce va aduce „Sfânta Lumină” după care se va reveni către altarul de vară situat în curtea Catedralei pentru a distribui lumina sfântă și pâinea sfințită.

Pentru siguranța participanților la procesiune, spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandamiei.

related posts

Leave a Comment