Home Actualitate Investiții în județul Constanța

Investiții în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Investițiile în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de apă și apă uzată din întreaga aria de operare a companiei de apă continuă și în aceste zile. Astfel că prin derularea investițiilor cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) se fac pași importanți pentru localitățile din apropierea Constanței.

O nouă etapă în acest sens a fost discutată în cadrul unei conferințe a companiei de apă, acolo unde s-a și semnat un contract ce vizează direct localitățile Agigea, Ovidiu, Lazu, Cumpăna și Poiana.

Așadar s-a semnat contractul de reabilitare și extindere a rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și de canalizare, reabilitarea stației de pompare apă uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea, dar și rețele de apă moderne și canalizare pentru Ovidiu, Cumpăna, Poiana.

Lucrările prevăzute în contract au o valoare de aproximativ 68 de milioane de lei și se adresează unui număr de peste 35.000 de locuitori din 3 Unități Administrativ-Teritoriale: Ovidiu, Cumpăna și Agigea. Contractul de lucrări face parte din Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a companiei de apă și are o valoarea estimată de aproximativ 2.6 miliarde de lei.

Proiectul are ca obiectiv îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în 91 de localități din 6 județe precum Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița și Brașov.   

related posts

Leave a Comment