Home Actualitate Incertitudinea continuă în industria ospitalității

Incertitudinea continuă în industria ospitalității

by Antonia Mocanu
0 comment

Le-a ajuns cuțitul la os. După ce președintele țării a anunțat că restaurantele din hoteluri nu se deschid din 15 iunie patronatele din turism au anunțat că vor da Guvernul în judecată și-o să-i ceară daune materiale. Afaceriștii din turism spun că mai mult de jumătate de milion  de români și-au achiziționat vacanțe în toată  țara, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiții. Chiar și o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv cu Grecia si Bulgaria.

Perspectiva că restaurantele din hoteluri să nu se deschidă din 15 iunie, în plin sezon estival și după trei luni de pauză, a șocat întreaga industrie a turismului din România.

Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă pentru copii.

Ideea că românii vor putea călătorii liber în Grecia și Bulgaria, iar la întoarcere nu vor mai fi carantinați, i-a înfuriat la maximum pe patronii de pe Litoral. Ei spun că sunt aceleași șanse să te îmbolnăvești de COVID la un restaurant din Bulgaria ca și la un restaurant din România.

Patronii din domeniul ospitalității spun că de fapt restaurantele din interiorul hotelurilor sunt de departe cele mai sigure locuri. Aici se luau oricum măsuri privind igiena turiștilor și siguranța lor, iar de când cu pandemia ele au fost sporite.

În România, multe dintre hotelurile din orașe, din stațiuni sau de la munte, nu au terase care să asigure serviciile pentru toți turiștii cazați, mai ales dacă vorbim de regimul all inclusive, motiv pentru care nu își vor putea desfășura activitatea.

Patronatele din turism anunță până acum 5oo.ooo de concedii cumpărate de români în țară, servicii turistice care includ și 3 mese pe zi.

related posts

Leave a Comment