Home Actualitate Începe reabilitarea sistemului centralizat de încălzire, la Constanţa

Începe reabilitarea sistemului centralizat de încălzire, la Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Anunţul a fost făcut de primarul Constanţei, Vergil Chiţac, pe pagina oficială de Facebook.

,,Dragii mei, demarăm un proces istoric de modernizare a sistemului de încălzire centralizată. Astăzi (vineri, 7 ianuarie – n.r) am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 43,2 km de conductă termică primară, echivalentul a 21,6 km de traseu. După cum o repet de mai mulți ani, Constanța a ajuns la limită. Țevile de sub oraș au fost date în exploatare acum aproape de jumătate de secol, iar ele pur și simplu nu mai fac față. Din păcate, acest lucru se simte în fiecare iarnă în cartierele orașului nostru.

În etapa 1 reabilităm tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale. Totodată, ne ocupăm de reabilitarea de vane, de cămine și de înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice. (…)”.

În opinia edilului Constanţei, dacă lucrurile merg normal, cel târziu în perioada aprilie – mai vor începe efectiv lucrările de reabilitare. Valoarea investiţiei este de 97,1 milioane lei + TVA, dintre care 95,2 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Beneficiile proiectului pentru oraș sunt uriașe: vor dispărea problemele cu încălzirea, vor fi limitate pierderile din rețea și vor scădea facturile.

related posts

Leave a Comment