Home Actualitate În sprijinul agricultorilor dobrogeni

În sprijinul agricultorilor dobrogeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Agricultorii dobrogeni sunt sector cel mai afectat atât din punctul de vedere al pandemiei COVID-19, dar și al secetei. Au făcut nenumărate proteste și au cerut ajutor de câteva luni de zile. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vine în sprijinul lor lansând trei noi scheme de sprijin în sectorul zootehnic, dar și în cel vegetal.

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producției primare în agricultură, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID-19. Fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei și menținerea viabilității acestora.

Concrect, sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Beneficiarii acestui sprijin temporar sunt crescătorii de animale, cei din sectorul vegetal. Se consideră fermier activ: beneficiarii care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, dar și beneficiarii care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile în vigoare cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional aferente sectoarelor afectate pot fi depuse la centrele județene/locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 milioane de euro.

related posts

Leave a Comment