Home Actualitate 59, numărul de decese la care a ajuns județul Constanța

59, numărul de decese la care a ajuns județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.639 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 24.278  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 118.054       de cazuri. De asemenea 482 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 41 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 82 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.499 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 5 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 24 septembrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 58 este un bărbat de 74 de ani, ce prezenta drept comorbidități boală pulmonară obstructivă cronică. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Decesul numărul 59 este tot un bărbat în vârstă de 62 de ani, ce prezenta drept comorbidități boală pulmonară obstructivă cronică, boală hepatică, varice esofagiene. Bărbatul decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Confirmat pozitiv după deces.

Prefectura Constanța a trimis o informare care face referire la clarificări în ceea ce privește  numărul ridicat de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Constanța, 23 de cazuri noi fiind înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenți economici și la un centru de servicii comunitare. Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța. 17 angajați, cetățeni turci, fiind confirmați cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetățeni străini, asimptomatici, sunt izolați într-o clădire din Portul Constanța Sud-Agigea, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile și vor fi monitorizați de cadre medicale. 8 cazuri provin din două focare familiale. Restul de cazuri sunt izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit.

Cazurile provin de pe tot teritoriul județului și, în proporție mare, este vorba despre pacienți asimptomatici.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.499 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 59 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 316 persoane internate, dintre care 283 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.108 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 161 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 176 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (70) și personal auxiliar (51).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 380 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment