Home Actualitate Grevă japoneză, în prima zi de școală

Grevă japoneză, în prima zi de școală

by Antonia Mocanu
0 comment

Profesorii de la o școală din Constanța au început anul școlar cu o grevă japoneză. Dascălii spun ca nu au săli de clasă suficiente pentru cei 1.460 de elevi, câți sunt în Scoala Nr. 30. Copiii vor învăța câte 35 într-o clasă, pentru că aleșii locali au anulat documentul care trebuia să le suplimenteze numărul sălilor de clasă. În plus școala nu are bibliotecă, laboratoare și nici sală de sport.

Școala 30 Gheorghe Țițeica din Constanța e una din școlile cele mai bune din oraș. În fiecare an tot mai mulți părinți își dau copii aici, și numărul copiilor a crescut constant. Nu însă și spațiile de învățământ astfel că școala a fost nevoită să improvizeze din mers: a desființat laboratoarele și biblioteca și le-a transformat în săli de clasă.

De patru ani Școala 30 Gheorghe Țițeica se tot aglomerează,  iar clasele devin din ce în ce mai mari. Acum sunt 35 de elevi într-o clasă și nu sunt semne că lucrurile vor rămâne așa.

O parte din elevi ar putea fi mutați într-o clădire a liceului care se învecinează cu școala numărul 30, însă directorul liceului n-a fost de-acord niciodată cu decizia Consilului Local. Clădirea lui stă goală deși ar putea fi folosită de copiii școlii.

Inspectoratul școlar nu are nicio competență în acest caz, fiind vorba de o problemă patrimonială. Prin lege, clădirile școlare aparțin primăriei, care ar trebui să rezolve rapid suprapopularea din Constanța.  

related posts

Leave a Comment