Home Actualitate Euroins România amendată cu 500.000 de lei

Euroins România amendată cu 500.000 de lei

by Florentina Lup
0 comment

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate, să aplice mai multe sancțiuni unor societăţi care activează pe piața asigurărilor și pensiilor private.

Astfel, în urma controlului periodic la Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., consiliul A.S.F. a sancționat societatea cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

De asemenea, după analiza rezultatelor acţiunii de control la NN Asigurări de Viață SA (administrator al F.P.F. NN Activ și F.P.F. NN Optim), Anna Natalia Grzelonska, director general, a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 lei și avertisment scris. Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții.

Consiliul A.S.F. a decis să sancţioneze şi societatea Metropolitan Life (administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life), cu amendă contravențională în cuantum de 2.500 lei. Sancțiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții.

related posts

Leave a Comment