Home Actualitate Spital „de vânzare”

Spital „de vânzare”

by Antonia Mocanu
0 comment

Maternitatea și Pediatria de la Mangalia sunt într-o clădire istorică situată pe malul mării, într-o poziție dorită de orice rechin imobliar. Clădirea a fost pe vremuri a Crucii Roșii, care a obținut-o după Revoluție în baza Legii Retrocedărilor, de la municipalitatea din Mangalia. Mai bine de 10 ani a durat procesul în instanță, însă o firmă bună de avocatură a reușit în final să o redea proprietarului, dar Crucea Roșie nu a mai avut bani să plătească onorariul avocatului așa că a fost executată silit în instanță. Vă întrebați cu ce? Exact cu clădirea tocmai dobandită, care adăpostește Maternitatea și Pediatria din Mangalia.

Când Crucea Roșie a fost executată, clădirea Spitalului Mangalia a fost vândută la licitație. Trei firme s-au înscris initial, iar două s-au retras. Singura rămasă în cursă a fost exact firma deținută de avocata care obținuse retrocedarea în instanță. A cumpărat-o pe nimic și acum a scos-o la vânzare. Instanța judecătorească îl obligă însă pe proprietar să nu schimbe destinația clădirii timp de 10 ani.

Primăria din Mangalia a refuzat să achite această chirie. Din 2017, când s-a încheiat procesul de retrocedere și până la momentul vânzării septembrie 2020, Crucea Roșie nu a reușit să încaseze chirie de la primăria Mangalia, aceștia judecându-se cu primăria pe acest subiect. Nici actualul proprietar n-a văzut niciun ban. Spitalul s-a văzut la mijloc, într-un război imobiliar.

Am încercat să vorbim și cu proprietarul actual, cel care vinde Spitalul chiar pe internet, dar n-a dorit să comenteze în niciun fel. Anunțul însă a scandalizat comunitatea locală din Mangalia.

Spitalul Municipal Mangalia e cel mai important spital din sudul litoralului. El deservește pacienți veniți din Costinești până la Vama Veche. Vara în sezonul estival, orice copil are probleme, ajunge aici, la secția de Pediatrie, care acum e scoasă la vânzare. Municipalitatea se gândeste să construiască un spital nou de copii, dar asta e doar o idee.

Sursa foto: www.impact.ro

related posts

Leave a Comment