Home Actualitate Elevi și studenți, job sezonier

Elevi și studenți, job sezonier

by Antonia Mocanu
0 comment

Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței cu sprijin de la buget este mană cerească pentru patronii de pe litoral care se confruntă cu o criză acută de personal. Studenții pot munci o normă întreagă, iar pentru elevii sub 18 ani aflaţi în vacanţă programul de lucru este de 6 ore pe zi, 30 de ore pe săptămână. Patronii care angajează elevi și studenți în vacanța de vară, primesc de la stat câte 250 de lei pentru fiecare elev sau student  încadrat în muncă.

În plin sezon estival, terasele și hotelurile din Mamaia au încă nevoie de angajaţi, iar cei vizaţi, elevi sau studenţi, nu contenesc să se prezinte cu CV-uri. Vor să se angajeze pe timp de vară, spun ei, pentru ca, măcar câteva luni, să nu mai depindă de banii părinţilor, să poată pleca în vacanţe ori să-şi cumpere lucruri la care visează de ceva vreme. 

Afaceristii din turism au nevoie de personal tânăr, capabil şi dispus să lucreze câteva zile pe săptămână, la un program de muncă susținut. Vorbim de o muncă deloc uşoară, dar tinerii care vor să facă un ban de buzunar optează pentru ea.

Posturile de ajutor de ospătar sunt cele mai ofertante pentru tineri, pentru că, în această perioadă, obţin, pe lângă salariu, şi un bacşiş consistent. La cum stau lucrurile, se pare că elevii şi studenţii au mai multe şanse la un job sezonier decât la unul permanent, în domeniul în care s-au pregătit.

Tinerii care muncesc în vacanța de vară reprezintă o soluție pentru deficitul de personal și tot mai multe firme preferă să angajeze pe timpul verii, elevi sau studenţi.

Firmele care vor angaja elevi și studenți în perioada vacanței de vară, pot primi drept stimulent de la stat o suma de 250 de RON/angajat, dar banii de la stat vin greu și cu multe bătăi de cap.

Toți elevii și studenții angajați pe timpul vacanței vor fi plătiți cu cel puțin salariul minim brut pe economie care, în prezent, este de 2.300 lei.

related posts

Leave a Comment