Home Actualitate Cauți un loc de muncă? 22.261 locuri de muncă sunt vacante, la nivel național

Cauți un loc de muncă? 22.261 locuri de muncă sunt vacante, la nivel național

by Romanov Alex
0 comment

Sunt peste 22.000 de locuri de muncă la nivel național, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe sunt destinate lucrătorilor comerciali, muncitorilor necalificați la asamblarea și montarea pieselor sau agenților de securitate.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la ora actuală, sunt disponibile 22.261 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.355), lucrător comercial (1,316), montator subansamble (755), agent de securitate (751), muncitor necalificat în industria confecţiilor (619), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuşeli zidarie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (593), manipulant mărfuri (583), şofer autocamion/maşină de mare tonaj (465).

Din cele 22.261 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.469 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 5.949 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, restul locurilor de muncă 8.785 fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM şi poate fi accesată în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

De  asemenea, în această perioadă sunt disponibile 168 locuri de muncă  în Spaţiul Economic European.

related posts

Leave a Comment