Home Actualitate Eforie, stațiunea dedicată familiilor

Eforie, stațiunea dedicată familiilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Sunt zile fierbinți la malul mării: mii de turiști se bronzează și se distrează pe plajele din Eforie, iar cei care cedează în lupta cu razele soarelui, se aruncă în apa răcoritoare a mării.  România s-a mutat la mare: e record de turiști pe litoral. Sunt sute de copii la Eforie, stațiune care în ultimii ani  s-a transformat în locul preferat al familiștilor. De altfel, Mamaia și Eforie se mențin în continuare în topul preferințelor turiștilor urmate de Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral.

Judecând după imagini putem spune că vara adevarată abia acum începe. Plajele din sudul, centrul și nordul stațiunii Eforie Nord gem de turiștii sosiți din toate colțurile țării. Se simte că iulie e luna concediilor și toți românii au luat cu asalt plajele de malul  mării.  Vremea e numai bună pentru bronz și răsfaț sub razele soarelui, iar apa mării este grozavă pentru bălăceală. Prețurile sunt mai mici ca în alte stațiuni și tot mai multe familii cu copii par să prefere această stațiune.

Stațiunea Eforie este ocupată în proporție de 80 la sută, însă sunt și pensiuni care au un grad de ocupare de sută la sută. Cele mai multe dintre ele le oferă turiștilor facilități pentru copii, piscine  sau  spații de joacă astfel încât și dacă marea este mai agitată să nu ducă lipsa bălăcelii.  

La mare căutare sunt și parcurile acvatice. Aici cei mici au parte de petreceri cu spumă, iar adulții de concursuri cu premii. Ca să nu mai punem la socoteală adrenalina pe care o oferă mulțimea de tobogane de aici. Iar în parcurile acvatice, turiștii nu mai trebuie dă se gândească la steagul roșu sau să se teamă de curenții marini. Deocamdată prețurile la cazare, cel puțin în Eforie vor rămâne neschimbate până după 1 august când va fi operată și ultima majorare.

Iar meteorologii au și ei vești bune: vremea de vacanță va rămâne în continuare la fel de frumoasă la malul mării. Un singur minus pentru această zona. Turiștii care aleg să meargă în sud, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Au de trecut printr-un trafic infernal și cozi pe mai multe porțiuni. Chiar și așa o sută de mii de oameni sunt acum la mare, în camerele de hotel și pensiuni, fără a-i socoti pe cei cazați la rude, la prieteni sau la particulari.  

related posts

Leave a Comment