Home Actualitate Dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu”, escală în portul Varna

Dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu”, escală în portul Varna

by Romanov Alex
0 comment

După plecarea dragorului maritim românesc “Locotenent Lupu Dinescu” din portul militar Constanța și integrarea acestuia în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor, la finalul acestei săptămâni, membrii echipajului au efectuat manevra de acostare în portul Varna din Bulgaria, în scopul refacerii  capacității de luptă și îndeplinirii activităților specifice.

Pe toată durata marșului către portul bulgăresc, navele din grupării navale #NATO SNMCMG-2 au efectuat manevre și evoluții, în vederea perfecționării și îmbunătățirii nivelului de cooperare.

Gruparea SNMCMG-2 operează în Marea Neagră, în perioada 7-27 iulie, și este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România), desfășurând o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri #EOD.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment