Home Actualitate Două noi decese de COVID-19, la Constanța

Două noi decese de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.318 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 26.059  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 84.468  de cazuri. De asemenea 645 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 42 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.619 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 8 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 28 august au fost înregistrat două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 40 este un bărbat în vârstă de 77 de ani ce prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială, boală mitrală aortică protezată, fibrilație atrială, status post ocluzie intestinală, peritonită purulentă operată. Bărbatul a  decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Decesul numărul 41 este o femeie în vârstă de 83 de ani care avea drept comorbidități boală cardiovasculară, boală neurologică, boală renală. Femeia a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.619 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 41 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.175 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 243 de persoane internate, dintre care 208 din județul Constanța și 35 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.011 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 98 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 110 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (44) și personal auxiliar (25).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 77 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 57 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 25 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 310 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment