Home Actualitate Dobrogea, cea mai bună calitate a aerului

Dobrogea, cea mai bună calitate a aerului

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanţa şi Tulcea sunt judeţele cu cel mai curat aer din România. Concentraţiile de particule din aer din două regiuni sunt cu 30% mai mici decât în restul ţării. În lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanţa şi Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul ţării.

Este vorba de o analiză realizată de o companie de monitorizare a calitatii aerului, care  arată negru pe alb că Tulcea şi Constanţa înregistrează cea mai bună calitate a aerului. În medie, concentraţiile de particule aflate și suspensie sunt în cele două județe considerabil mai mici decât în restul țării.

Datele analizate privind calitatea aerului sunt foarte importante în cazul  persoanelor care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular şi respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm. În cazul lor mersul la mare poate reduce afecţiunile şi factorii de risc pentru sănătate.

Conform datelor analizate  de către specialisti  litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din ţară atunci când vine vorba de aer curat. Pentru realizarea studiului, compania a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care monitorizează poluanţii timp de 24 de ore pe zi. Cinci dintre aceste dispozitive sunt amplasate pe malul Mării Negre din România.

related posts

Leave a Comment