Home Actualitate Din 13 decembrie, primele 42 de trenuri încep să circule pe ruta Gara de Nord – AIHCB

Din 13 decembrie, primele 42 de trenuri încep să circule pe ruta Gara de Nord – AIHCB

by Florentina Lup
0 comment

CFR Călători va opera pe noua rută Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni (AIHCB), deocamdată cu 42 de trenuri Interregio. Garniturile vor circula pe această rută începând cu data de 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor 2020-2021.

Trenurile sunt formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră) și fac parte dintr-un grafic de circulație de trenuri cu mers cadențat, cu o frecvență favorabilă atât transportului de călători spre şi de la aeroport, cât și transportului de călători tip navetă spre şi dinspre Capitală. Traseul este: București Nord – Mogoșoaia – Aeroport H. Coandă T1. Ruta are 19 km și va fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

CFR Călători a propus modificarea tarifului pentru o călătorie la valoarea de 5 lei. Până la aprobarea, de către Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, acestui tarif sau a altuia, prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord București – AIHCB este de 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Mersul trenurilor CFR Călători spre/dinspre AIHCB poate fi consultat pe www.cfrcalatori.ro.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile:

related posts

Leave a Comment