Home Actualitate Creşte salariul minim brut, din 2021

Creşte salariul minim brut, din 2021

by Florentina Lup
0 comment

Premierul Florin Cîțu și ministrul Raluca Turcan, au avut astăzi consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, pe tema creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru anul 2021.

,,Vom decide creșterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ține cont de argumentele reprezentanților sindicatelor, ai patronatelor, precum și de contextul economic și social. Ne dorim să asigurăm o viață mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă și să protejăm inițiativa antreprenorială.”, a menţionat prim-ministrul Florin Cîţu.

Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară, garantat în plată pentru anul 2021, cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor. Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut va fi adoptată în ședința guvernului din 30 decembrie 2020.

Totodată, prim-ministrul, ministrul muncii și reprezentanții partenerilor sociali au agreat încheierea, în prima jumătate a anului viitor, a unui Acord Tripartit prin care să fie stabilit un mecanism de creștere a salariului minim brut pe economie, pentru următorii patru ani.

related posts

Leave a Comment