Home Actualitate ,,Couleurs roumaines” – noua colecţie Fragonard

,,Couleurs roumaines” – noua colecţie Fragonard

by Florentina Lup
0 comment

Celebra casă de modă şi parfumuri Fragonard, cu o istorie de peste 100 de ani, a lansat colecţia de primăvară – vară sub numele ,,Couleurs roumaines”, inspirată integral de arta populară românească.

Prezent la eveniment, Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa, a scris pe pagina de Facebook:

,,Într-adevăr, când intri în magazinul de lângă Madeleine, te copleșesc culorile din universul artizanal romănesc. Covoare, perne, haine, obiecte artizanale, totul e făcut ca să scoată în evidenta tradițiile românești și pe artiștii români.

La loc de cinste sunt delicatele obiecte în ceramică alb-albastră de Saschiz, iar numele meșteșugarilor, poveștile lor și harta României sunt trecute cu multă atenție.

Agnes Costa, proprietara mărcii Fragonard, mi-a mărturisit că proiectul a fost posibil şi grație doamnei Andreea Diana Tănăsescu de la asociația La blouse roumaine, care a intermediat legăturile cu meşteşugarii şi comunitățile de artizani. Mulțumiri din partea noastră, vom fi foarte fericiți să vedem motivele și culorile din Romănia în această vară, pe străzile Parisului!”.

Asociaţia La blouse roumaine a fost fondată pe 1 martie 2016 şi are ca obiectiv aducerea în actualitate a IEI, a portului și textilelor tradiționale, ca marcă indentitară și brand cultural românesc.

related posts

Leave a Comment