Home Actualitate Constanța a înregistrat un nou deces

Constanța a înregistrat un nou deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 4.013 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 29.646 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 168.490 de cazuri și 125.009 pacienți vindecați. De asemenea 691 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 73 de decese, toate decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.674 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 83 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.987 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 13 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 15 octombrie au fost înregistrate  noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 93 Bărbat, 94 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială cronică, diabet zaharat tip II, tumoră de prostată, boală renală cronică), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.987 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 93 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 441 de persoane internate, dintre care 407 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.740 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 512 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 290 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (77), asistenți medicali (119) și personal auxiliar (94).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 349 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment