Home Actualitate Constanța a înregistrat încă trei noi decese

Constanța a înregistrat încă trei noi decese

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.069 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 10.051 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 157.352 de cazuri și 118.912 pacienți vindecați. De asemenea 246 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 56 de decese, toate decesele au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.467 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 41 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.752 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 12 octombrie au fost înregistrate trei noi decese pe teritoriul județului Constanța. Deces nr 83: Femeie, 82 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială esențială, accident vascular cerebral sechelar, osteoporoză, gonartroză bilaterală), decedată la Spitalul de Boli Infecțioase. Deces nr 84: Bărbat, 76 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate gradul III, bronhopneumopatie obstructivă cronică), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.  Deces nr 85: Bărbat, 79 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică clasa III NYHA, hipertensiune arterială grad III, AVC sechelar, hemipareză dreaptă), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.752 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent,  85 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 497 de persoane internate, dintre care 459 din județul Constanța și 38 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.119 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 432 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 277 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (75), asistenți medicali (111) și personal auxiliar (91).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 235 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.  

related posts

Leave a Comment