Home Actualitate Comuna Lumina a ieşit din carantină. Restricţiile se păstrează

Comuna Lumina a ieşit din carantină. Restricţiile se păstrează

by Florentina Lup
0 comment

Restricţiile de circulaţie pe timpul zilei, în comuna Lumina, au fost ridicate începând de sâmbătă, 19 decembrie, dar rămân valabile unele restricţii impuse de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Din acest motiv, autorităţile locale fac câteva recomandări pentru locuitorii comunei:

,,Pentru deplasarea în timpul nopţii, după ora 23:00, veţi avea nevoie de motive întemeiate şi de o declaraţie pe propria răspundere pe care o puteţi crea online pe https://formular.sts.ro.

De asemenea, dacă intenţionaţi să intraţi în localităţile Ovidiu sau Constanţa, localităţi unde se menţine măsura de carantină, veţi avea nevoie în continuare de o declaraţie pe propria răspundere (modelul acesta: https://ct.prefectura.mai.gov.ro/…/DECLARATIE-PE…).

Dacă doar tranzitaţi o localitate carantinată şi sunteţi opriţi de reprezentanţii MAI, puteţi să prezentaţi o declaraţie pe proprie răspundere de tranzitare (model disponibil aici: https://ct.prefectura.mai.gov.ro/…/editabil_MODEL…)

Facem precizarea că rata de incidenţă de infectare cu virusul SARS COV-2, în localitatea Lumina, raportată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, la data de 18.12.2020, pentru ultimele 14 zile, este de 4,23.

Este deosebit de important să continuăm să ne protejăm, atât pe noi cât şi pe cei din jur, şi să ajutăm la scăderea numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS COV-2 (COVID). În caz contrar, orice creştere a numărului de cazuri poate duce la reinstituirea măsurii de carantinare a localităţii Lumina.”.

related posts

Leave a Comment