Home Actualitate ANFP va crea o bază de date despre 1,3 milioane de angajaţi din sectorul public

ANFP va crea o bază de date despre 1,3 milioane de angajaţi din sectorul public

by Florentina Lup
0 comment

Președintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), a semnat contractul pentru finanţarea proiectului ,,Transparență și competență în sectorul public”, implementat în parteneriat cu Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca.
Prin intermediul acestuia, se vor desfăşura mai multe activităţi care vor contribui la eficientizarea managementului resurselor umane şi a sistemului funcţiei publice:

  • dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP);
  • pilotarea concursului național pentru funcționarii publici;
  • instruirea a 7.500 de persoane în domeniul managementului resurselor umane și digitalizării.

E-bugetar (baza de date cu toţi angajaţii din sectorul public din România), denumită formal SENEOSP, este conceput ca un sistem informatic unitar de evidență, integrat și interconectat cu principalele baze de date naționale. Sistemul se va baza pe dezvoltarea și implementarea unor soluții prin care datele privind personalul bugetar vor fi colectate, prelucrate și utilizate.

,,ANFP lucrează deja cu peste 4.000 de instituţii şi autorităţi publice. În momentul în care în baza de date vor fi incluşi toţi angajaţii din sistemul bugetar din România, vom ajunge să lucrăm cu un număr de 13.700 de instituţii şi vom avea în baza de date informaţii despre aproximativ 1,3 milioane de angajaţi ai sectorului public. Informaţiile modelate vor putea fi utilizate pentru eficientizarea managementului instituțional, dar și pentru realizarea unor politici publice sectoriale pe diverse arii de activitate.”,a precizat Violeta Vijulie, președintele ANFP.

related posts

Leave a Comment