Home Actualitate Comuna Cumpăna va avea un Centru Civic

Comuna Cumpăna va avea un Centru Civic

by Florentina Lup
0 comment

Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Investiții a dat aviz favorabil studiului de fezabilitate al viitorului Centru Civic din comuna Cumpăna. Vestea a fost dată de primarul Mariana Gâju pe pagina oficială de Facebook:

,,Dragii mei, Cumpăna se dezvoltă frumos, iar în curând un nou proiect va prinde viaţă, iar fiecare dintre noi vom beneficia de o zonă de recreere în care copiii, tinerii, vârstnicii, vor avea posibilitatea să-și petreacă timpul liber, să se bucure de natură, să socializeze, etc.”.

Durata de realizare a investiției este de 14 luni (2 luni proiectare și 12 luni execuție), iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10,5 milioane lei.

Terenul propus pentru construirea Centrului Civic se află în patrimoniul UAT Cumpăna și este situat în zona centrală a localităţii (str. Dacia, nr.1), în imediata vecinătate a sălii de sport ,,Victoria”. Terenul dispune de toate utilitățile: apă potabilă, canalizare, gaze, iluminat public, străzi asfaltate.

Va fi realizată o infrastructură modernă, pe o suprafaţă de 14.049 mp, care va fi folosită pentru desfăşurarea activităţilor culturale, sociale, educative și de agrement.

Proiectul include amenajarea unei scene fixe (acoperită) pentru spectacole, alei pietonale, spațiu verde, mobilier urban și iluminat ambiental, foișor, fântână arteziană, spații comerciale şi parcări.

related posts

Leave a Comment